fbpx
Економіка

Збиток від паводку в Амурській області становить 17 мільярдів рублів

Глава Амурської області Олег Кожемяко заявив, що фахівці оцінили попередній збиток від повені в суму 17 мільярдів рублів. За їх даними, за час повені було затоплено 74 тисячі житлових будинків, в яких проживало близько 80 тисяч осіб.

Паводкові води пошкодили більше половини всіх посівних площ, включаючи сою та зернові, зруйнували повністю або частково більше 400 комунальних і соціальних об’єктів , 1200 автомобільних доріг, 71 міст.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

До теперішнього часу високий рівень води продовжує залишатися в 11 населених пунктах регіону. Підтоплені понад 900 житлових будинків з населенням чотири тисячі 165 осіб, серед них 950 дітей. Також підтопленими залишаються шість соціально значимих об’єктів і деякі школи не могли прийняти дітей, через що їм доводитися тимчасово вчитися в сусідніх школах.

У той же час, рівень води в Амурській області починає спадати, і за прогнозами фахівців, найближчим часом цей процес продовжиться. За минулу добу вода пішла з міста Білогірська, а також з трьох сіл Благовіщенського району, зате збільшується в районі Комсомольська-на-Амурі, піднявшись там понад 850 см.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Збиток від паводку в Амурській області становить 17 мільярдів рублів (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: