fbpx
Спорт

ЧС-2014. Збірна України з рахунком 9:0 розгромила Сан-Марино

Щойно на стадіоні «Львів -Арена» завершився матч в рамках відбору на чемпіонат світу-2014 Україна – Сан-Марино. Підопічні Михайла Фоменка розгромили сьогоднішнього суперника з рахунком 9:0. В принципі, іншого результату, крім перемоги, від української збірної сьогодні ніхто не очікував. Вже дуже велика різниця в класі футболістів збірної України і гравців із Сан -Марино.

На 11-й хвилині перший гол у ворота збірної Сан-Марино забив нападник збірної України та харківського «Металіста» Марко Девіч, скориставшись передачею Артема Федецького.

На 26-й хвилині нападник «Дніпра» Євген Селезньов у падінні головою замкнув пас Євгена Хачеріді. А почалася гольова атака збірної України з навісу Анатолія Тимощука.

На 32 -й хвилині відзначився ще один гравець харківського «Металіста» Едмар. Масована атака збірної України привела до удару по воротах Сан-Марино, голкіпер суперників українців Федеріко Валентіні відбив м’яча, що летів у ворота, але прямо на Едмара, який з близької відстані вразив ворота.

На 45 -й хвилині гол у ворота збірної Сан-Марино забив захисник київського «Динамо» Євген Хачеріді. Голкіпер Валентіні помилився на виході, а Євгену Хачеріді не залишалося нічого іншого, як головою розстріляти ворота збірної Сан-Марино.

П’ятий м’яч у ворота Сан-Марино влетів на 50-й хвилині другого тайму. Красивим обвідним ударом з центру штрафного майданчика м’яч у ворота Валентіні відправив півзахисник дніпропетровського «Дніпра» Євген Коноплянка.

Коментатори поєдинку на телеканалі «Інтер» за рахунку 5:0 стали задаватися питанням, хто сьогодні першим з футболістів української збірної зможе зробити дубль? І на 54-й хвилині матчу свій другий гол і шостий в поєдинку забив Євген Хачеріді, зумівши в метушні біля воріт команди Сан-Марино проштовхнути ногою м’яч у сітку.

На 63-й хвилині матчу сьомий гол у ворота Сан-Марино забив Роман Безус, скориставшись прекрасною передачею Андрія Ярмоленка. Роман Безус незадовго до цього з’явився на полі, а його гол став історичним – раніше збірна України в офіційних матчах не забивала у ворота суперників сім голів протягом одного матчу.

На 73 -й хвилині матчу простріл Олега Гусєва замкнув Артем Федецький і рахунок на табло став 8:0 на користь підопічних Михайла Фоменка.

А крапку в матчі на 94 -й хвилині поставив ударом зі штрафного Ярослав Ракицький.

Цікавий факт: на сьогоднішньому матчі на «Львів- Арені» булу глядачів більше, ніж живе людей в Сан-Марино – одній з найменших держав світу. Згідно з даними на липень 2011 року населення цієї держави становило 32 075 осіб.

У даний момент ще не завершилися інші матчі групи Н. Збірна Англії на цю хвилину виграє з рахунком 3:0 у збірної Молдови (на 12-й хвилині гол забив Стівен Джеррард, на 26-й хвилині Ріккі Ламберт, на 45 -й хвилині Даніель Уелбек), а рахунок у матчі збірних Польщі та Чорногорії 1:1 ( за Чорногорію на 11-й хвилині відзначився Деян Дем’янович, а за Польщу на 16-й хвилині гол забив Роберт Левандовскі).

Турнірне становище команд у групі Н в даний момент таке:

1 . Україна – 7 ігор 14 очок

2 . Чорногорія – 7 ігор 14 очок

3 . Англія – 6 ігор 12 очок

4 . Польща – 6 ігор 9 очок

5 . Молдова – 7 ігор 5 очок

6 . Сан-Марино – 7 ігор 0 очок.

Читайте також: