fbpx
Політика

Ходорковський закликає голосувати на виборах за Навального, щоб уберегти його від в’язниці

Колишній глава "ЮКОСа" Михайло Ходорковський, що вже близько десяти років знаходиться у в’язниці, виступив на підтримку кандидата в мери Москви Олексія Навального, опублікувавши лист на сайті телеканалу «Дощ» .

Звертаючись до виборців, Ходорковський підкреслив, що жителі столиці мають шанс вберегти Олексія Навального від в’язниці. Якщо за опозиціонера на найближчих виборах градоначальника віддадуть свої голоси хоча б 1 000 000 осіб, опозиціонера не відправлять за ґрати, вважає екс -глава "ЮКОСа" .

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Разом з цим Михайло Ходорковський зазначив, що Сергій Собянін (інший кандидат у мери Москви) – «непоганий чоловік, хоча і член "путінської команди"». «Але між правильним політично і морально виправданим треба вибирати друге», – підкреслює ув’язнений, уточнюючи, що «моральний вибір – це постаратися допомогти невинній людині уникнути в’язниці, яка може для неї, як і в моєму випадку, стати вічною».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, Михайло Ходорковський перебуває в ув’язненні з 2003 року за скоєння економічних злочинів. Не виключається, що проти нього заведуть третю справу, і термін перебування у в’язниці буде продовжений.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: