fbpx
Новини світу

У Росії пропонують позбавляти геїв батьківських прав

 Підписаний в кінці червня президентом Росії Володимиром Путіним закон про заборону пропаганди нетрадиційних відносин серед дітей викликав широкий громадський резонанс, причому не тільки в Росії, але і далеко за її межами. Не розібравшись у нормах цього закону, ряд країн навіть заявляли про можливу відмову приїжджати на сочинську Олімпіаду, але російські представники неодноразово виступали з роз’ясненнями викладеними у зазначеному вище законі положень і, схоже, що напруженість у суспільстві була знята.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У Російській Федерації з’явилася ще одна законодавча ініціатива, яка безпосередньо зачіпає представників сексуальних меншин. Людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією пропонують позбавляти батьківських прав, а з такою пропозицією виступив представляє «Єдиної Росії» Олексій Журавльов.

 Повідомляється, що запропонований Олексієм Журавльовим проект закону внесений на розгляд нижньої палати парламенту Російської Федерації. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що пропонується доповнити статтю 69 Сімейного кодексу Російської Федерації «новим абзацом, згідно з яким підставою для позбавлення батьківських прав стане наявність факту нетрадиційної сексуальної орієнтації батьків або одного з них» .

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

 У ЗМІ з’явилися коментарі з цього питання голови президентської Ради з прав людини Михайла Федотова, який заявив наступне: «Біда, коли 30-ступеневої  важливості питання піднімається на вершину суспільної свідомості і роздувається до розмірів вселенської катастрофи, а потім ми не знаємо, що з цим робити».

 За матеріалами : podrobnosti.ua

Читайте також: