fbpx
Футбол

Трансфер Бейла в «Реал» обернеться скандалом?

Схоже, що інформація про прийдешній скандал вже не жарт.

Депутат Європейського парламенту від Бельгії Дерк Ян Еппінк попросив в терміновому порядку провести розслідування переходу валлійця Гарета Бейла в мадридський «Реал».

За інформацією бельгійського політика, цю угоду профінансував банк -банкрут Bankia. Саме це і ставить під сумнів більшість аспектів рекордного трансферу.

«Першого вересня 2013 року мадридський футбольний клуб "Реал" офіційно повідомив про перехід в клуб Гарета Бейла за рекордну суму в 100 мільйонів євро. Зараз борг мадридського "Реала" наближається до 600 мільйонів євро. Трансфер фінансувався регіональним банком Caja de Madrid, який є філією банку Bankia. Нагадаю, що цей банк нещоедавно структурував свій борг не без допомоги Європейського союзу в розмірі 18 мільярдів євро, а зараз підтримав покупку Бейла мадридським "Реалом". Гроші Євросоюзу, виділені для підтримки банку Bankia, не можна використовувати таким чином», – написав Дерк Ян Еппінк на своєму веб – сайті.

Зокрема, бельгійський парламентарій планує передати документи в «справі Гарета Бейла» в спеціальну комісію Європейського союзу. У комісії повинні зайнятися перевіркою законності використання грошей європейських платників податків для здійснення рекордного трансферу «Реалом».

Раніше повідомлялося , що ситуація навколо банку Bankia була справою національної безпеки для всієї Іспанії. У підсумку , завдяки підтримці іспанського уряду, цей банк отримав від Євросоюзу серйозну фінансову допомогу у розмірі 18 мільярдів євро. При цьому іспанська сторона пішла навіть на такі кроки як погіршення свого боргу перед ЄС і збільшення дефіциту держбюджету.

Нагадаємо, що Бейл перейшов у «Реал» 2 вересня. Без сумнівів, трансфер валлійця став найгучнішим переходом літнього міжсезоння.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: