fbpx
Новини світу

Російський космонавт залишив загін, так як «знайшов більш цікаву роботу»

Герой Російської Федерації, льотчик-космонавт Юрій Лончаков, який тричі вирушав борознити простори Всесвіту, відмовився від підготовки до чергового польоту. За словами начальника Центру підготовки космонавтів Сергія Крикальова, Лончаков «знайшов більш цікаву роботу», однак не повідомив, яку саме.

ЦПК дуже засмучений звісткою про відмову космонавта брати участь у черговій космічній місії: «Чесно кажучи, ми на нього розраховували, тому що він не просто був у загоні, він вже був призначений в екіпаж». 48- річний росіянин повинен був відправитися на МКС у складі міжнародного екіпажу в 2015 році, він проходив підготовку в якості командира екіпажу Союз ТМА – 16М, проте в кінці минулого місяця написав заяву про відхід з загону за власним бажанням.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Полковник Юрій Лончаков здійснив перший політ у космос 12 років тому на шатлі "Індевор". Вдруге він борознив космічний океан через рік, в 2002 році, втретє Лончаков відправився на орбіту в 2008 році. Російський космонавт провів на МКС близько двохсот діб, двічі виходив у відкритий космос.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: