fbpx
Новини світу

ЧФ РФ погрожує Україні виставити рахунок за митні збори

У штабі Чорноморського флоту РФ вважають, що митні платежі за поставку вантажів для ЧФ у Криму, стягувалися українською стороною «без юридичних підстав». Росія планує підрахувати обсяг коштів, виплачених Україні за 15 років, і після цього офіційно поставити питання про повернення цих коштів «або оформлення як зовнішнього боргу України».

За даними російського МЗС, витрати на митне оформлення вантажів в Криму складають 10-15 мільйонів доларів на рік. Заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін ще навесні минулого року заявляв, що такий стан є «невиправданим, перш за все з правової точки зору».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«На Чорноморському флоті більше не мають наміру миритися з таким станом справ», – підкреслили в штабі ЧФ. Російська сторона направила до Генеральної прокуратури України заяву з проханням розібратися в ситуації, що склалася.

Нагадаємо, Росія, відправляючи в Україну продукцію для потреб ЧФ, змушена оплачувати і митні збори, і ПДВ. Російська сторона вважає, що вантажі, необхідні для життєзабезпечення флоту, податками обкладатися не повинні. Україна вважає зворотне.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: