fbpx
Інновації

Реформа української армії вже почалася – Андрій Клюєв

Реформа української армії вже почалася. Про це розповів Андрій Клюєв, секретар Ради національної безпеки і оборони України. Таким чином Клюєв прокоментував вихід указу президента Віктора Януковича «Про Державну комплексну програму з реформування та розвитку Збройних Сил України до 2017 року». Про це повідомили представники Андрія Клюєва.

Секретар РНБО уточнив, що президентським указом вводиться в дію постанова Ради національної безпеки і оборони України від 2.09.13, в якій і була затверджена відповідна програма з реформування ЗСУ.

Крім того, Андрій Клюєв підкреслив, що ця реформа ставить головною метою підвищення ефективності українських Збройних сил. За його словами, для цього передбачається не тільки оптимізація чисельності складу армії, перехід на контрактну основу набору, а й проведення реорганізації системи управління.

За словами Клюєва, ще одним указом Віктор Янукович затвердив новий військово-адміністративний поділ території української держави, відповідно до положень програми реформування ЗСУ. Секретар РНБО пояснив, що йдеться про поділ країни на 3 території та створення, відповідно, 3-х органів управління.

Також Андрій Клюєв додав, що серед завдань реформи ЗСУ – значне підвищення престижу армії і професії військового в Україні.

«Ми повинні пишатися власними Збройними силами та власною країною», – заявив Андрій Клюєв.

Чиновник зазначив також, що реформування передбачає поліпшення житлових умов і підвищення грошового утримання українських військовослужбовців. Крім того, важливий акцент буде зроблений на модернізації озброєння і техніки, а також на оснащенні української армії новими зразками озброєнь.

За матеріалами: УНН

Читайте також: