fbpx
Література

Еркюль Пуаро отримає “друге життя”

Британська письменниця Софі Ханна, яка придбала права на використання імені відомого персонажа, працює над новим романом про бельгійського детектива Еркюля Пуаро. Книга поки не має назви, але вже відомо, що вона буде видана у вересні наступного року.

За словами Ханни, дія роману про знаменитого сищика розгорнеться в часовому проміжку між сюжетами книг «Таємниця "Блакитного поїзда"» (1928 р.) і «Загадка Ендхауза» (1932 р.). Кращого друга Пуаро капітана Гастінгса у новому творі не буде.

Родичі Агати Крісті та представники видавництва «Харпер Коллінз» вже ознайомилися з докладним стосторінковим планом майбутнього розповіді, і він припав їм до смаку. Меттью Прічард (онук Агати Крісті) розповів, що рішення дозволити продовжувати детективну серію про Еркюля Пуаро далося йому та іншим спадкоємцям нелегко. Раніше вони з цікавістю спостерігали, як розвивалася «історія Джеймса Бонда» після смерті Яна Флемінга. «Ми думали, що подібна ситуація не застосовна до нас, бо моя бабуся написала набагато більше книг, ніж той же Ян Флемінг. Ми думали, що в списку творів Крісті і так занадто багато пунктів», – розповів Прічард. Проте у результаті, поміркувавши, родичі знаменитої письменниці вирішили, що знаменитому детективові таки потрібно дати «друге життя», а сучасні читачі мають право знову зустрітися з дещо призабутим героєм.

Софі Ханна пообіцяла «поводитися з персонажем Крісті якомога дбайливіше». Вона зізналася, що розглядає кожне слово, написане Агатою Крісті, як «священне писання» і намагається не допускати «особливих вольностей». «Пуаро точно не буде кататися на роликах», – запевнила майбутніх читачів письменниця.

Софі Ханна живе і працює в Кембриджі, вона пише не тільки повісті й оповідання – її перу належить безліч віршів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: