Microsoft викупила мобільний підрозділ Nokia

 Ще з початку співпраці між компаніями Nokia і Microsoft, ходили чутки про те, що IT-гігант налаштований на придбання фінської компанії або її підрозділу, що відповідає за мобільні пристрої. Зараз стало відомо, що Microsoft все ж здійснила задумане і викупила мобільний підрозділ Nokia, віддавши за нього 7,17 млрд доларів.

При цьому багато хто відразу ж звернув увагу на те, що IT-гігант заплатив за колишнього лідера мобільного ринку менше, ніж за Skype, який  до слова, обійшовся Microsoft в 8,5 мільярди доларів.

Також наголошується, що операція буде остаточно завершена в першому кварталі майбутнього року. У рамках даної угоди глава Nokia Стівен Елоп піде зі свого поста і працюватиме віце-президентом мобільного підрозділу Microsoft. Примітно, що до того як Елоп приєднався до фінської компанії, він якраз працював в Microsoft.

Related Post

Разом з Елопом в Microsoft перейде ще 32 тисячі осіб.

Після угоди Nokia зосередиться на мережевих комунікаціях і картографічному сервісі HERE. Примітно, що Microsoft також має намір укласти угоду на ексклюзивне використання сервісу HERE строком на 4 роки.

Leave a Comment