fbpx
Без категорії

Чемпіонат світу з дзюдо-2014 пройде під знаком Путіна

Чемпіонат світу з дзюдо, який наступного року відбудеться в Челябінську, в прямому сенсі цього слова пройде під знаком Путіна. Справа не тільки в тому, що президент Росії протегує цьому виду спорту – на емблемі ЧС -2014 з дзюдо зображений силует Володимира Путіна. Така ж фотографія раніше була розміщена на обкладинках книги "Дзюдо. Історія, теорія, практика" та навчально-практичного посібника для тренерів і спортсменів "Навчаємося дзюдо з Володимиром Путіним", написаних президентом РФ у співавторстві з Олексієм Левицьким і Василем Шестаковим.

Росія за всю історію проведення чемпіонатів світу з дзюдо брала першість всього лише один раз – в 1983 році міжнародні змагання пройшли в Москві. І ось тепер, через 30 років, РФ знову удостоєна цієї честі.

Челябінськ як місце проведення ЧС -2014 з дзюдо обраний не випадково – саме в цьому місті відбувся чемпіонат Європи з дзюдо в 2012 році, і всі гості міста відзначили високий рівень організації змагань. Заслужив вищої похвали Челябінськ і від президента Міжнародної федерації дзюдо Маріуса Візера.

Чемпіонат світу з дзюдо-2014 в Челябінську. Промо-ролик (відео):

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: