У Німеччині кажуть про застосування в Сирії хімічної зброї урядовими військами

 Вчора повідомлялося про те, що за даними французької розвідки, в Сирії застосовувалася хімічна зброя. Крім того, розвідслужби заявляли, що ситуація із застосуванням хімічної зброї може повторитися і в майбутньому. При цьому сирійський лідер Башар Асад назвав такі звинувачення безпідставними.

 А сьогодні з’явилася заява Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND), в якій йдеться про відповідальність сирійського уряду за застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска. Повідомляється, що на закритому засіданні Бундестагу головою BND була повідомлена інформація про перехоплення повідомлення представника руху "Хезболла", який є союзником режиму Башара Асада. У цьому перехопленому повідомленні, як пишуть німецькі ЗМІ, мова йшла про застосування газу, яким, за наявними свідченнями, є зарин.

 Нагадаємо, що раніше в засобах масової інформації наводилися слова канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка закликала «дати спільну відповідь» на хімічну атаку, вироблену в Сирії. На думку Ангели Мерекль, «… жорстоке застосування хімічної зброї є грубим порушенням міжнародного права».

Related Post

 Також нагадаємо, що в ООН все ще тривають консультації щодо можливого розвитку подій з причини використання в Сирії хімічної зброї. На думку Ангели Меркель, необхідно «зробити все можливе для того, щоб світова спільнота підготувала узгоджену відповідь».

 За матеріалами : podrobnosti.ua , korrespondent.net

Leave a Comment