На заводі «Стирол» призупинили випуск мінеральних добрив

ПАТ «Концерн Стирол» (Горлівка ) з 1 вересня 2013 року тимчасово призупинило випуск мінеральних добрив.

«Завод "Стирол" через ситуацію, що склалася на світових ринках поки що припиняє виробництво аміаку, карбаміду, КАС і селітри. На нашому підприємстві зараз продовжує роботу тільки органічне виробництво – завод з випуску полістиролів» , – повідомляється в заяві голови правління ПАТ «Концерн Стирол» Сергія Павлючука.

При цьому глава правління концерну запевнив, що ніяких скорочень заробітної плати, скорочень або відправки працівників заводу в безкоштовні відпустки не буде.

«Концерн скористається перервою в роботі з максимальною користю, тобто весь ремонтний персонал буде займатися проведенням діагностики та ремонту комунікацій, статичного і динамічного обладнання, підготовкою обладнання до зими», – стверджує Сергій Павлючук.

Related Post

За його словами, навчальний центр концерну під час «застою» працюватиме в інтенсивному режимі, максимально охопивши всіх працівників – «стіроловців», які повинні пройти курси для підвищення кваліфікації.

«Ще раз повторю: ніяких скорочень, звільнень у нас не буде», – додав Павлючук.

Нагадаємо, що зупинити виробництво добрив українські хіміки були змушені через цілий ряд факторів, які призвели до зсуву фаз закупівель добрив і подальшого обвалу цін на світових ринках мінеральних добрив.

На думку фахівців, проблеми виникли у виробників мінеральних добрив з усіх країн колишнього СРСР, бо тепер їх продукція пропонується за рекордно низькими цінами. Багато заводів було вирішено призупинити, адже зараз ціни на природний газ – головну сировину, – занадто високі для повноцінної роботи підприємств. Цілком можливо, що сформована ситуація триватиме до листопада, поки на світових ринках не зміцніє попит і не почнеться зростання цін на мінеральні добрива з азотної групи.

За матеріалами: gorlovka.ua

Leave a Comment