fbpx
Футбол

Месут Озіл перейшов в лондонський «Арсенал», Майкон у «Іллічівець» та інші цікаві трансфери

Вчорашній день і минула ніч відзначилися відразу декількома цікавими і гучними подіями на футбольному трансферному ринку. Ми вже повідомляли про завершення історії з переходом в мадридський «Реал» з «Тоттенхема» Гарета Бейла, про повернення в італійський «Мілан» бразильця Кака, а також про перехід в харківський «Металіст» Володимира Гоменюка.

Стало відомо, що лави лондонського «Арсеналу» поповнив атакуючий півзахисник збірної Німеччини Месут Озіл, який в останні роки захищав кольори мадридського «Реала». Нагадаємо, що головного тренера «Арсеналу» Арсена Венгера вболівальники критикували за відсутність дій з посилення команди і виходить, що «Арсенал» зробив таки гучне придбання. Згідно з даними різних видань, сума трансферу Озіла в «Арсенал» склала від 40 до 50 мільйонів євро. Відзначається, що перехід Месута Озіла з «Реала» в стан «канонірів» став найдорожчим в історії «Арсеналу».

Арсен Венгер, коментуючи переїзд Озіла до Лондона, зазначив, що Месут «великий гравець, що він вже довів як на клубному, так і на міжнародному рівні. Ми дивилися і захоплювалися ним протягом довгого часу, оскільки він має всі характеристики, які я шукаю в гравцеві «Арсеналу»».

У Британії пишуть про те, що під час узгодження умов трансферу Озіла між «Реалом» і «Арсеналом», у справу нібито намагався втрутитися французький ПСЖ, який пропонував футболісту кращі умови, ніж «каноніри». Однак сам Месут Озіл зробив вибір на користь «Арсеналу».

В Англії відбувся ще один цікавий трансфер. «Евертон» продав за 27 з половиною мільйонів фунтів в «Манчестер Юнайтед» Маруана Феллаїні.

Заслуговує уваги трансфер, що відбувся і в українській футбольній першості. Нападник донецького  «Шахтаря» Майкон перейшов у маріупольський «Іллічівець». Повідомляється, що Майкон, який так і не зумів стати основним форвардом в команді Мірчі Луческу, гратиме в Маріуполі на правах оренди.

За матеріалами: eurosport.ru, sport.ua, isport.ua

Читайте також: