fbpx
Література

Лауреатом премії “Хьюго” став роман про космічних прапорщиків

 Лауреатом літературної премії «Х’юго», яку вручають за кращий твір у галузі наукової фантастики, став роман американського письменника Джона Скальці «Червоні сорочки», – повідомляється на офіційному сайті премії.

 У романі Скальці розповідається про пригоди групи прапорщиків, що борознять Всесвіт на борту космічного корабля. В ході польоту з’ясовується, що насправді герої космічної одіссеї є учасниками телевізійного шоу.

 Премію «Х’юго» у номінації «Кращий розповідь» отримав Кен Лю – автор твору Mono No Aware. Кращим новим письменником названий Мур Лафферті. Володарем премії "Х’юго" за найкраще екранне втілення фантастичного твору на великому екрані став режисер Джосс Уідон, який зняв фільм «Месники». Приз за кращий фантастичний серіал дістався Нілу Маршалу і Джорджу Мартіну за епізод «Черноводная» багатосерійного фільму «Гра престолів».

 Премія «Х’юго» названа так на честь Х’юго Гернсбека – засновника першого у світі науково-фантастичного журналу Amazing Stories. Вона вручається щорічно вже протягом 58 років.

Хьюго Гернсбек – "батько" премії "Х’юго" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: