Екс-голові МЗС Грузії з подвійним громадянством відмовили в участі в президентських виборах

 Екс-голова грузинського МЗС Саломе Зурабішвілі не змогла зареєструватися в якості кандидата на пост президента республіки через наявне у неї подвійне громадянство: Франції та Грузії. Представники ЦВК Грузії підкреслили, що грузинське законодавство забороняє займати вищі державні посади «людям з двома паспортами».

 Раніше Саломе Зурабішвілі зверталася до прем’єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі, щоб обговорити «правові труднощі» її можливої ​​участі в президентських виборах. Голова уряду відмовив екс – міністру закордонних справ у зустрічі, заявивши, що робити виняток з правил не збирається.

Related Post

 Саломе Зурабішвілі народилася в Парижі, в сім’ї грузин, які емігрували з політичних мотивів. Протягом кількох років вона працювала у французькому МЗС, а на початку 2000- х років зайняла посаду французького посла в Грузії. Михайло Саакашвілі, що прийшов до влади після «революції троянд», запропонував Зурабішвілі пост голови МЗС, високо оцінивши її професіоналізм. Президент Грузії тоді відзначав, що «дипломата такого класу в країні не було».

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment