«Донецьке вугілля – запорука енергетичної безпеки України», – Андрій Шишацький

Губернатор Донецької області Андрій Шишацький вважає, що донецьке вугілля є запорукою енергетичної безпеки України, а активізація внутрішнього ринку дасть можливість вирішити проблеми зі збуту донецького вугілля. Про це Андрій Шишацький заявив в ході прес-конференції.

Підводячи підсумки візиту Віктора Януковича, губернатор Донецької області відзначив, що промова президента України на урочистому зібранні до Дня шахтаря є програмною промовою, в якій він позначив перспективи розвитку Донецького регіону. Крім того, на думку губернатора, це свідчить про нерозривний зв’язок Донецької області з вугільною промисловістю.

«Віктор Янукович у Донецьку спростував домисли про непотрібність вугілля країні і закриття шахт», – нагадав губернатор.

Related Post

Президент чітко сказав, що зараз пріоритетним вектором державної політики України є збереження перспективних працюючих шахт, тому жоден рудник не буде закритий безпідставно.

Андрій Шишацький також зазначив, що Донецька облдержадміністрація підготувала і направила звернення на адресу Кабінету міністрів. За його словами, суть звернення полягає у врегулюванні обсягів поставок вугілля на внутрішні ринки для подальшого розподілу на підприємства. Шишацький впевнений, що це послужить створенню «замкнутого циклу споживання».

Серед інших пропозицій донецької влади до Кабінету міністрів слід відзначити активізацію збуту вугілля за допомогою збільшення експорту електроенергії та виробництва. При збільшенні виробництва електрики в умовах налагоджених ринків збуту, значно зросте потреба енергетиків у будівництві опор ліній електропередач. Це дасть поштовх для розвитку ринку металу в Україні і збільшить вуглевидобуток для потреб українських металургів, стверджує губернатор.

За матеріалами: УНН

Leave a Comment