Депутати Львівської облради вивчають текст УРП з компанією Chevron

  Більшість депутатів Львівської обласної ради уважно вивчають текст угоди про розділ продукції (УРП) з компанією Chevron для прийняття відповідального рішення, повідомив голова Львівської облради Петро Колодій на зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайеттом.

"Більшість депутатів Львівської обласної ради уважно вивчають текст договору з компанією Chevron про розділ продукції, консультуються з юристами, щоб прийняти відповідальне рішення", – сказав він.

П.Колодій підкреслив, що, незважаючи на численні зауваження, у депутатів є бажання працювати з проектом, а також розуміння його важливості для енергетичного суверенітету України і відносин з США . 

Він висловив надію на те, що компанія Chevron" знайде час і витримку, щоб зустрітися з місцевими громадами та фахівцями".

"Щоб ми прийшли до спільного знаменника, в якому будуть враховані інтереси всіх сторін. Ми на перше місце ставимо екологічні інтереси і дотримання законів", – сказав голова Львівської облради.

Related Post

У свою чергу Дж.Пайетт підкреслив, що екологічна складова, про яку говорили депутати Львівської облради, є предметом постійного контролю з боку держави. Крім того, посол акцентував увагу на ще одному екологічному моменті – видобуток сланців призвів в США до зменшення використання вугілля, отже, до зменшення парникових викидів.

Крім того, дипломат підкреслив, що завдяки використанню сланців ціна газу в США становить третину його ціни в Європі. "Це зниження дало серйозний поштовх американській промисловості і підвищило її конкурентоспроможність", – підкреслив Дж.Пайетт.

Як повідомлялося, Івано – Франківська облрада відмовилася погоджувати запропонований проект УРП з Chevron і закликала уряд внести до нього зміни.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький повідомив, що Кабінет міністрів спробує погодити УРП з Chevron і ТОВ "Надра Олеська" по Олеській площі (Івано – Франківська та Львівська області) через Верховну Раду, якщо це не вдасться зробити через відповідні обласні ради.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment