fbpx
Новини світу

Шахта «Марія-Глибока» буде повернута в управління Міненерговугілля України

 ТОВ "Інтер-інвест вугілля" прийняло рішення почати юридичну процедуру повернення шахти "Марія-Глибока" (м. Первомайськ, Луганська область) в управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Для цього 31 серпня підприємство та представництво Фонду державного майна в Луганській області підписали договір про розрив орендної угоди.

 Інвестором шахти "Марія-Глибока" з 2009 по 2013 рік була компанія EastCoalInc (Канада). Оператором вугільного підприємства є ТОВ «Інтер-інвест вугілля» .

 З лютого 2013 EastCoalInc припинила фінансування проекту з видобутку і збагачення вугілля на шахті. Рішення було прийнято у зв’язку з негативними тенденціями на світовому ринку вугілля і найсерйознішою за останні 30 років рецесією на ринку фінансових ресурсів, що спрямовуються в сировинні галузі.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 У травні 2013 компанія EastCoalInc прийняла рішення почати санацію ТОВ «Інтер-інвест вугілля» .

 У червні 2013 р. "Інтер-інвест вугілля" без залучення фінансування з боку інвестора була запущена нова лава і відновлено видобуток вугілля на шахті «Марія-Глибока».

 Також було погашено заборгованість по заробітній платі перед шахтарями з лютого по травень.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Компанія вела активні переговори з новим інвестором, який повинен був забезпечити розвиток шахти і погасити борги вугільного підприємства, в першу чергу – по заробітній платі. Проте досягти домовленостей на сьогодні не вдалося. Також була досягнута домовленість з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України про працевлаштування всіх працівників шахти і виплату заборгованості із заробітної плати шляхом реалізації майна підприємства.

 За матеріалами : Прес -служба ТОВ « Інтер- інвест вугілля»

Читайте також: