fbpx
Футбол

УПЛ. Результати та найяскравіші події 8-го туру

Вчора ввечері матчем «Динамо» ( Київ) – «Дніпро» завершився 8- й тур УПЛ, в якому було багато цікавих і яскравих подій. Основна увага шанувальників футболу була прикута до двох поєдинків, в яких свої футбольні відносини з’ясовували представники топ-4 українського чемпіонату. У Донецьку «Шахтар» зіграв внічию 1:1 з «Металістом», а в Києві «Динамо» з таким же рахунком зіграло з «Дніпром». Але якими різними вийшли ці нічиї для всіх чотирьох клубів! «Металіст» мало того, що зумів відігратися на «Донбас – Арені», так ще й зберіг лідерство в УПЛ. Харків’яни продовжують випереджати «Шахтар» у турнірній таблиці на одне очко. Крім того, «Металіст» – єдина в УПЛ команда, яка жодного разу не програла в поточному сезоні.

Свій черговий гол забив Марко Девіч, який нещодавно захищав кольори «Шахтаря». Девіч повернувся в «Металіст» і заграв з новою силою. 8 голів у восьми матчах УПЛ. Цей результат дозволяє Девічу продовжувати очолювати список кращих бомбардирів УПЛ в поточному сезоні. Що ж до « Шахтаря», то матч проти «Металіста» , мабуть, можна назвати кращою грою підопічних Мірчі Луческу в цьому сезоні. Можливо, румунський фахівець нарощує ігрову форму своїх підопічних до матчів групового етапу Ліги чемпіонів. Що ж, нас надалі чекає цікава боротьба «Шахтаря» і «Металіста» за перше місце.

У цю боротьбу не проти втрутитися і «Дніпро» разом з київським «Динамо». Вчорашня нічия в матчі «Динамо» – «Дніпро» була більше на руку підопічним Хуанде Рамоса. Складно сказати, чим би завершився вчорашній матч «Динамо» – «Дніпро», якби підопічні Хуанде Рамоса продовжили у другому таймі грати так само, як у першому. У другій половині зустрічі «Дніпро» перестав атакувати, що дозволило підопічним Олега Блохіна зрівняти рахунок і влаштувати в кінцівці поєдинку облогу воріт суперника. «Дніпро» після восьми зіграних турів ділить 3-4 місця з одеським «Чорноморцем», відстаючи від лідера, харківського «Металіста» лише на 3 очки.

Тепер трохи про «Чорноморець». Після важкої гри в раунді плей -офф Ліги Європи в Албанії проти «Скендербеу» (нагадаємо, що «Чорноморець» виграв у серії пенальті), підопічні Романа Григорчука зуміли виграти у восьмому турі УПЛ у міцного маріупольського «Іллічівця». І хто знає , може саме «Чорноморець» втрутиться в боротьбу «Шахтар » і « Металіста» за перше місце?

Ще однією яскравою подією восьмого туру УПЛ стала перша перемога сімферопольської «Таврії». Цікаво, що ця перемога була здобута завдяки хет – трику Максима Фещука, який став першим для футболіста в його кар’єрі і взагалі першим випадком, коли в УПЛ в сезоні-2013/2014 гравець однієї команди зумів забити в одному поєдинку 3 голи. Вигравши, «Таврія» залишилася на останньому місці в турнірній таблиці, але тепер відставання кримчан від 13 -го місця складає лише три очки.

В черговий раз програли «Говерла» , «Карпати» , донецький «Металург» і київський «Арсенал». І, якщо перші 3 команди програли мінімально, то «Зоря» влаштувала в Луганську «Арсеналу» справжній розгром 4:0. «Арсенал» залишився на передостанній сходинці турнірної таблиці, а якщо згадати плутанину в керівництві клубу, то ситуація зі столичною командою може стати плачевною.

У зв’язку з іграми збірної України у матчах відбору на чемпіонат світу-2014, наступний, 9- й тур УПЛ буде зіграний через 2 тижні. У дев’ятому турі можна виділити матч «Металіст» – «Динамо» ( Київ), який стане центральним, а також протистояння «Карпати» – «Шахтар». У якому б стані не перебував львівський клуб, поїздки «Шахтаря» в гості до «Карпат» ніколи не були для гірників легкою прогулянкою.

Нагадаємо нашим читачам всі результати матчів 8 – го туру УПЛ:

«Таврія» – «Металург» (Запоріжжя) 3:1

«Говерла» – «Ворскла» 1:2

«Шахтар» – «Металіст» 1:1

«Севастополь» – «Карпати» 1:0

«Зоря» – «Арсенал» 4:0

«Волинь» – «Металург» (Донецьк ) 1:0

«Чорноморець» – «Іллічівець» 1:0

«Динамо» (Київ ) – «Дніпро» 1:1.

Читайте також: