fbpx
Політика

ЗВТ між Україною та ЄС буде вигідна для всіх – Віктор Майко

  Створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом буде вигідно не тільки західним партнерам України, але і східним, зазначає заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко.

"Коли стихнуть емоції та дискусії, стане зрозуміло, що участь нашої держави в двох зонах вільної торгівлі одночасно буде вигідно для всіх: як для України, так і для наших партнерів як на заході, так і на сході", – сказав він, виступаючи перед першокурсниками Київського інституту міжнародних відносин у понеділок у Києві.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

В.Майко заявив, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС не означає зменшення уваги України до економічного співробітництва з Росією та країнами СНД.

За його словами, Україна готова тісно співпрацювати з країнами Митного союзу для того, щоб уникнути побоювань партнерів про можливості потрапляння на їх ринки продукції з третіх країн.

"Ми готові вести з цього приводу переговори, якщо для цього необхідна співпраця митних служб. Ми також повністю готові до цієї взаємодії. Але хочу зазначити, що, за нашим переконаннями, це швидше за все подія технічного, перехідного етапу", – додав заступник міністра.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Він підкреслив, що ЗВТ в рамках СНД буде діяти також як і ЗВТ з ЄС, і "ніякого конфлікту інтересів тут немає".

"Все, що сьогодні класифікується як конфлікт інтересів, є штучним і серйозним чином політизоване", – сказав він.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: