В Умань прибуло понад 9 тисяч хасидів

 На святкування іудейського нового року Рош-Га- Шана в місто Умань (Черкаська область) вже прибув 9291 паломник – хасид. Про це журналістам повідомили представники Уманського МВ УМВС в Черкаській області.

 «Станом на 14:00 2 вересня в Умань прибув 9291 паломник, з них – 798 дітей та 7 жінок. Приїхали з таких країн: Великобританія – 9, Швейцарія – 3, Німеччина – 54, США – 54, Франція – 17, по одній людині з Індії та Італії. Всі інші прибулі – паломники з Ізраїлю. Паломники прибувають до Умані в основному автобусами з міжнародних аеропортів Одеси та "Борисполя"», – розповіла Людмила Поліщук, помічник голови Уманського МВ УМВС по зв’язках з громадськістю та пресою.

Related Post

 Раніше повідомлялося, що на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана в місто Умань очікується приїзд близько 24 тисяч паломників з 24 держав світу. Цього року свій Новий рік хасиди відзначатимуть з 4 на 5 вересня. В Умані з 4 по 6 вересня поточного року всіх хасидів охоронятимуть 429 співробітників правоохоронних органів. Про це повідомили представники прес-служби управління МВС України в Черкаській області.

 У неділю представники МВС відправили до Умані зведений загін, який складається з 429 черкаських міліціонерів. Правоохоронці забезпечуватимуть охорону громадського порядку в ході паломництва хасидів. Українськими правоохоронцями було створено оперативний штаб, куди надходитимуть всі дані щодо приїзду, перебування хасидів та можливі порушення громадського порядку. Несення служби українськими правоохоронцями здійснюватиметься у двозмінному режимі. Крім того, кожен міліцейський патруль в Умані буде забезпечений засобами зв’язку для ефективного і оперативного реагування на можливі зміни в оперативній ситуації.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment