fbpx
Новини світу

Військова операція в Сирії може початися в ніч на п’ятницю – ЗМІ

 Військове втручання країн Заходу в сирійський конфлікт може бути розпочато в ніч з четверга на п’ятницю, якщо, звичайно, рішення про операцію проти Дамаска буде остаточно прийнято. У західних ЗМІ називається саме така передбачувана дата початку військової операції в Сирії, при цьому посилаються журналісти на думки експертів.

 Передувати військовій операції проти Сирії може виступ Девіда Кемерона. Очікується, що британський прем’єр виступить у парламенті країни, а у своїй промові Девід Кемерон повідомить про те, який з варіантів військових дій в Сирії був обраний країнами Заходу. З посиланням на видання The Guardian повідомляється, що виступ прем’єр-міністра Великобританії заплановано на 14:30 за місцевим часом. Передбачається, що члени палати громад можуть підтримати рішення про військове втручання.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Нагадаємо, що Великобританія, посилаючись на главу 7 Статуту ООН, підготувала проект резолюції Ради Безпеки цієї Організації з Сирії, і запропонованим проектом передбачається застосування сили.

 Також нагадаємо, що проти військового втручання в сирійський конфлікт виступає Росія, а голова російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров у телефонній розмові зі спецпредставником з Сирії Лахдарія Брахімі підкреслив, що одним з наслідків силового вирішення сирійського кризи може стати дестабілізація ситуації в регіоні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: