fbpx
Новини світу

Французька розвідка надала уряду звіт про застосування в Сирії хімзброї урядовими військами

У розпорядженні французької газети Le Journal du Dimanche опинилася копія доповіді місцевих спецслужб про сирійську програму виробництва хімічної зброї. Ці розвіддані французькі спецслужби збирали протягом 25 років і припускають розсекретити матеріали найближчим часом. 

Основна мета майбутньої публікації розвідданих – переконати французів і все світове співтовариство в необхідності військової операції в Сирії. Доповідь підготували Генеральний директорат зовнішньої безпеки та Управління військової розвідки. 

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Згідно з наявними даними, сирійські спецслужби повністю згідні зі своїми американськими колегами в тому, що хімічна атака в передмісті Дамаска 21 серпня 2013 була зроблена саме урядовими силами, а не повстанцями. 

За інформацією, що міститься в доповіді, сирійські війська 21 серпня використовували радянські системи залпового вогню «Град». Для того щоб знищити докази своєї провини, вони розстріляли установки з артилерійських знарядь. Даних про особисту причетність до пригоди президента Башара Асада в доповіді не міститься.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Хімзброя в Сирії: Франція звинувачує правлячий режим (відео):

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: