fbpx
Освіта

Доступ до Інтернету всі українські школи отримають до 2015 року – Янукович

Президент України Віктор Янукович під час святкової лінійки з нагоди Дня знань в київській школі № 78 заявив, що в рамках реалізації національного проекту «Відкритий світ» протягом 2015 року всi школи в Україні будуть забезпечені якісним доступом до мережі Інтернет. 

«Вже 2015 року у всіх школах буде доступ до широкосмугового Інтернету… І Україна опиниться серед тих держав, які сьогодні йдуть попереду», – повідомив Віктор Янукович. 

Також, за словами глави держави, уряд України планує розширення мережі навчальних закладів, які займаються підготовкою фахівців з інформаційних технологій. 

Раніше повідомлялося, що в Україні запустили проект «Відкритий світ», до якого вже приєдналося 54 українські школи. 2013 рФку в цю програму увійде ще близько 2 тисяч шкіл. 

Зокрема, в національному проекті передбачається створення в школах освітньої інфраструктури на основі бездротового зв’язку, а також забезпечення учнів і шкіл сучасною комп’ютерною технікою та подальше впровадження цієї техніки в освітній процес. Основним завданням проекту «Відкритий світ» є подолання освітньої нерівності і доступність якісної освіти для всіх українських школярів. 

«Ми будемо прагнути до того, щоб наші діти отримували якісну конкурентоспроможну освіту. Освіта, яку було б інтегровано не тільки в європейську, а й у світову" – зазначив президент.

Глава держави вважає за необхідне приділяти істотну увагу і розвитку дошкільного виховання. 

«Наше завдання – зробити все, щоб українські діти були готові до навчання в школах, і щорічно ми повинні відкривати нові дошкільні установи», – підсумував Віктор Янукович. 

Нагадаємо, що 1 вересня в Україні відзначається День знань. 

За матеріалами: president.gov.ua

Читайте також: