fbpx
Футбол

8-й тур УПЛ. «Шахтар» – «Металіст». Напередодні

 У суботу на донецькій «Донбас Арені» битимуться чемпіон і віце-чемпіон України, – «Шахтар» і «Металіст». Початок зустрічі о 19:30, розсудить команди Євген Арановський (Київ).

 Пряма трансляція матчу запланована на телеканалах «Футбол» і «ТРК Україна».

 Поразка у Дніпропетровську виявилася «цебром холодної води» на голову «Шахтаря». Нагадаємо , що «гірники» не уступали на внутрішній арені близько 9 місяців, і поразки на кшталт дніпропетровської дуже сильно б’ють по самолюбству. З іншого боку, в Донецьку отримали серйозну поживу для роздумів, адже незабаром команда стартує у Лізі чемпіонів. Таким чином, матч проти «Металіста» перетворюється для «Шахтаря» у визначальний. Перемога над харків’янами підніме бойовий дух «гірників», поверне команду на перше місце і вселить у донецьких футболістів упевненість у власних силах.

 Проблеми донеччан зі складом перед важливим матчем можна назвати істотними. Мірча Луческу відкрито заявив, що не збирається змінювати тактику і зробить ставку на перевірених футболістів. Тобто  всіх численних новачків «Шахтаря» сьогодні в матчі проти «Металіста» або не буде зовсім, або будуть, але в мінімальній кількості. Зараз ребром стоїть питання і про дебют юного бразильського обдарування Бернарда, але його фізична готовність зберігається в найсуворішому секреті.

 Відзначимо, що «Металіст» підходить до першого з серії найважливіших матчів у складі, який можна вважати близьким до оптимального. Дискваліфікації відсиділи Моледо і Едмар, а Горяїнов, судячи з усього, остаточно відновився після пошкодження. У лазареті у віце-чемпіонів України залишається тільки Торрес.

 З точки зору психології матч «Шахтар» – «Металіст» для харків’ян, можливо, ще важливіший, ніж для «гірників». По-перше, харківський клуб ще не грав ні з ким з прямих конкурентів у боротьбі за золоті медалі чемпіонату. По-друге, перемога підніме моральний дух «Металіста» до максимуму, що дозволить команді відволіктися від недавнього виключення з Ліги чемпіонів. По-третє, 3 очки допоможуть клубу забезпечити комфортний відрив від найближчих переслідувачів у турнірній таблиці.

 За матеріалами: football.ua

Читайте також: