fbpx
Новини світу

Експерти ООН залишили Сирію і відправилися в Ліван

 Інспектори ООН, які проводили розслідування щодо застосування хімічної зброї в Сирії, покинули цю державу і прибули до Лівану. Про це повідомляють іноземні ЗМІ з посиланням на очевидців.

 За словами очевидців, шість автомобілів з ​​експертами ООН з хімзброї супроводжують співробітники служб безпеки Лівану. Зокрема, вчора Сирію покинула посланник ООН з роззброєння Анджела Кейн, яка вирушила до Бейрута, – столицю Лівану.

 Експерти впевнені в тому, що від’їзд інспекторів ООН усуває перешкоду для нанесення військового удару по урядових об’єктах у Сирії.

 Раніше повідомлялося, що минулої п’ятниці комісія ООН завершила збір матеріалів, аналіз яких дозволить спростувати або підтвердити повідомлення про застосування хімічної зброї в Сирії. Напередодні стало відомо, що експерти ООН все-таки повернуться до Сирії для проведення додаткового розслідування. Це відбудеться після того, як будуть зроблені висновки про те, що насправді сталося 21 серпня 2013.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Представник генерального секретаря ООН Мартін Несіркі вчора заявив, що експерти зможуть представити тільки попередній звіт. Зробити повноцінний висновок про те, чи застосовувалася в Сирії хімічна зброя, можна буде лише після проведення лабораторних аналізів матеріалу, який був зібраний експертами. Про те, скільки саме часу буде потрібно для аналізу, не уточнюється. Раніше представник генсека ООН відзначав, що такий аналіз може зайняти кілька днів.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Своєю чергою, генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Мун стверджує , що на вивчення всіх даних з використання хімзброї (зарину) під Дамаском може піти до 2- х тижнів.

 Нагадаємо, що 21 серпня 2013 під Дамаском було застосовано хімічну зброю. В результаті хімічної атаки загинули 1429 осіб, зокрема, – 426 дітей.

 За матеріалами : РИА Новости , УНН

Читайте також: