fbpx
Право

У Росії впишуть в ПДД правила і для велосипедистів

 Як повідомили в Мінтрансі Росії, відомство пропонує внести поправки в правила дорожнього руху, в яких буде регламентована поведінка на дорозі велосипедів, мопедів і гужового транспорту. Згідно з документом, з’явитися можливість виділяти на дорогах смуги для велосипедів.

 До велосипедів, згідно з поправками, будуть зараховані мопеди з електродвигунами обмеженої потужності. На дорогах з одностороннім рухом велосипедистам і всім, що належить до цієї категорії, буде дозволено рухатися назустріч транспортному потоку.

 Крім того, в правилах буде прописано, що при обгоні і випередженні велосипеда автоводії будуть зобов’язані дотримуватися бічного інтервалу не менше одного метра.

 У частині правил дорожнього руху для велосипедів йдеться, що діти до 7 років зможуть їздити на велосипедах по тротуарах і пішохідних доріжках, а діти від 7 до 14 років будуть допущені керувати велосипедом при русі по дорогах, з умовою, що вони обов’язково повинні бути із застебнутими велошоломами і в супроводі повнолітньої особи.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: