fbpx
Політика

У Німеччині могилу нациста Хорста Весселя знесли з лиця землі

 На берлінському цвинтарі Св. Миколая повністю зрівняли з землею могилу Хорста Весселя, колишнього штурмфюрер СА/ воєнізованих формувань НСДАП.

 Як повідомила німецька газета "Берлінер Курір" у своїй електронній версії, такий крок був викликаний "паломництвом" до могили ультраправих радикалів. Після об’єднання Німеччини цвинтар став притягувати до себе неонацистів з усього світу, які влаштовували на могилі вахти пам’яті, особливо в річницю з дня смерті Весселя /23 лютого/.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 "З нас вистачило візитів неонацистів, – наводить видання слова священика Юргена Квандта. – Це було огидно. Прославлення їх ідеології повинно було мати свій кінець, тому ми видалили могильну плиту".

 Хорст Вессель є одним із символів Третього рейху, він вступив до лав НСДАП і СА в 1926 році. Він був також поетом, прославлявшим нацизм, автором відомого вірша "Прапори увись" /"Die Fahne hoch"/, яке пізніше стало гімном НСДАП.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У 1930 році члени організації "Союз червоних фронтовиків" вчинили на Весселя замах, в результаті якого він помер.

 За матеріалами: ИТАР ТАСС

Читайте також: