fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Україна пропонує взяти на поруки рибалку, який вижив в інциденті на Азові

 У ході зустрічі генерального консула України у Ростові-на-Дону з заступником прокурора Азово-Чорноморської міжрайонної природоохоронної прокуратури російській стороні була передана нота, а також пропозиція розглянути питання про взяття громадянина України Федоровича (єдиного рибалки, який вижив в інциденті, що стався в Азовському морі) на поруки.

 Нагадаємо, в середині минулого місяця на Азові в районі російського селища Воронцовка катер берегової охорони прикордонної служби Росії зіткнувся з українським риболовецьким баркасом. Четверо українців загинули, один вижив і зараз перебуває під підпискою про невиїзд на території Росії, де його звинувачують у браконьєрстві.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 Генеральний консул України планує у понеділок, 2 вересня, особисто відвідати Федоровича в Єйську, поспілкуватися з його адвокатом, а також провести зустріч з представниками місцевих правоохоронних органів та керівництва регіону.

 Сам Федорович раніше заявляв, що російські прикордонники навмисно йшли на таран: "Вони два рази нас так підрізали. Було таке відчуття, що вони хотіли нас просто переїхати".

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Відео переслідування російських прикордонників за українськими рибалками (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: