fbpx
Новини світу

Туреччина наполягає на повноцінній інтервенції в Сирію

 За словами голови турецького уряду Реджепа Тайіпа Ердогана, його країну не влаштовує план «обмеженого» втручання в сирійський конфлікт, запропонований Сполученими Штатами. Прем’єр – міністр Туреччини наполягає на повноцінній інтервенції. Керівництво турецької армії, за інформацією місцевих ЗМІ, повідомило, що їхні війська перебувають у стані підвищеної бойової готовності.

 Свою заяву Ердоган зробив напередодні ввечері , 30 серпня, відразу після того, як закінчився виступ державного секретаря США Джона Керрі. Прем’єр – міністр Туреччини вважає, що вторгнення до Сирії має розпочатися наступного тижня і триватиме до тих пір, поки не буде повалений правлячий сирійський режим. Як приклад подібної повномасштабної інтервенції Реджеп Тайіп Ердоган привів події в Косово, що відбулися в 1999 році.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Сьогодні мають бути озвучені висновки експертів ООН про застосування хімічної зброї в Сирії. Напередодні США розсекретили доповідь своїх розвідслужб про те, що відповідальність за хіматаку під Дамаском несе уряд Башара Асада. Сирійська влада, своєю чергою, називає ці звинувачення" відчайдушною спробою виправдати потенційну агресію" .

 За матеріалами: lenta.ru , РИА Новости

Читайте також: