fbpx
Новини світу

Росія зрушила терміни поставок за військовими контрактами до Сирії

 Російська Федерація зрушила терміни поставок зброї за контрактами з сирійським урядом на пізніші. Як повідомляють в суботу, 31 серпня цього року, ЗМІ, посилаючись на джерело, яке близьке до «Рособоронекспорту», зокрема, перші російські винищувачі МіГ-29М/М2, які за колишніми термінами повинні були бути поставлені в нинішньому році, потраплять до Сирії лише в 2016 і 2017 році.

 За інформацією журналістів, також можуть бути зрушені терміни поставок комплексів ППО С – 300ПМУ2 та навчально – бойових літаків Як -130.

 За словами джерел ЗМІ, головною причиною даних затримок стали фінансові труднощі з боку Сирії. Зокрема, за МіГи сирійський уряд виплатив лише 30 % їх вартості (трьома траншами по 10%), після чого виплати припинилися.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Контракт на постачання дванадцяти винищувачів МіГ-29М/М2 між Сирією та Російською Федерацією уклали в 2007 році. Спочатку терміни були зрушені через технічні накладки, потім – через те, що почалася в позаминулому році громадянської війни в Сирії.

 Разом з тим джерело журналістів в авіабудівній галузі підкреслило, що питання поставок зброї перейшло у суто фінансову площину через відсутність розпоряджень від влади Росії. «За наявності політичного рішення літаки могли вже давно поставити Дамаску, навіть з урахуванням фінансових труднощів, – розповіло джерело. – Однак ніяких розпоряджень зверху щодо цього не давалося».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Журналісти російських ЗМІ відзначають, що відомості про відсутність платежів за контрактами на постачання озброєння Сирії побічно підтвердив помічник голови держави Юрій Ушаков. Він повідомив, що «Москва не має відомостей про оплату сирійською стороною контракту з поставок С- 300».

 Громадянська війна в Сирії, яка була розв’язана противниками режиму Башара Асада, триває з 2011 року.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: