fbpx
Політика

Прем’єр-міністр Кемерон обіцяє відстоювати Гібралтар

 Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон напередодні провів переговори з головним міністром Гібралтару Фабіаном Пікардо. Ключовою темою обговорення стала ситуація на кордоні британської заморської території з Іспанією, що загострилася в останні тижні.

 "Великобританія буде завжди відстоювати Гібралтар, – заявив Кемерон після контактів в його столичній резиденції на Даунінг стріт. – Ми завжди будемо ставати на бік інтересів людей, що живуть в Гібралтарі. Це для нас є дуже важливим".

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Фабіан Пікардо, зі свого боку, подякував британському прем’єру, сказавши при цьому, що жителі заморського володіння Сполученого королівства завжди відчували, що у них "є друг в особі Девіда Кемерона і друг в особі Вільяма Хейга".

 Переговори Пікардо з Хейгом відбулися раніше цього тижня. Як повідомляється, в ході переговорів обидві сторони прийшли до думки, що їм необхідно і далі в протистоянні з Мадридом продовжувати спрямовувати зусилля на пошуки дипломатичного вирішення.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Тим часом, Гібралтар днями звинуватив Іспанію у блокуванні шляхом невидачі ліцензій експорту будматеріалів – піску, щебеню та гравію. Нагадаємо, тертя через Гібралтар загострилися після того, як його влада скинула в море 74 бетонних блоки для створення штучного рифу, що, на думку Мадрида, не дає іспанським рибалкам вести торгівлю рибою в цьому районі.

 За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: