fbpx
Новини світу

«Позиція про застосування хімічної зброї Дамаском – провокація», – Володимир Путін

 Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає провокацією позицію про те, що хімічну зброю під Дамаском застосувала сирійська влада. За словами президента, Росія засуджує можливе застосування хімзброї і в разі потреби може прийняти консолідоване рішення про заходи для протидії. Щодо можливого застосування зброї масового знищення в Сирії, включаючи хімічну зброю, то позиція Росії є послідовною, заявив Путін.

 «Ми категоричні противники, ми засуджуємо і, відповідно, якщо це буде доведено, приймемо консолідовану участь у розробці заходів протидії подібним проявам», – запевнив російський президент.

 Володимир Путін підкреслив, що США мають представити Раді Безпеки ООН і інспекторам докази застосування урядовими військами Сирії хімічної зброї.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 «Якщо США кажуть, що урядові війська Сирії застосували зброю масового знищення, в цьому випадку – хімічну, і кажуть, що у них є такі докази, то нехай вони тоді їх пред’являть до Ради Безпеки і інспекторам ООН», – підкреслив президент.

 За його словами, посилання на те, що у США є такі докази, але вони секретні, – вже не витримують жодної критики. Путін вважає таку позицію США неповагою до своїх партнерів і до всіх учасників міжнародної діяльності.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 «Якщо і є докази, значить вони повинні бути пред’явлені. Якщо вони не пред’явлені, значить їх немає», – міркує Володимир Путін.

 Президент РФ зазначив також, що сподівається поспілкуватися зі своїм американським колегою Бараком Обамою про ситуацію в Сирії на саміті G20.

 «Як колеги, сказав би, що скоро у нас з Обамою відбудеться зустріч у Санкт -Петербурзі. Безумовно, у нас буде можливість у такому широкому складі говорити, у тому числі і з сирійської проблеми», – підсумував Путін.

 За матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: