fbpx
Політика

Експерти ООН завершили свою роботу в Сирії

 Інспектори ООН завершували свою роботу в Сирії, втім, так і не відвідали всіх об’єктів, на огляд яких було отримано дозвіл, а обмежилися лише передмістями Дамаска.

 Робота експертів проходила в максимально закритому режимі і знімальна група ВГТРК виявилася єдиною, якій було дозволено бути присутньою в госпіталі, де побувала спецкомісія Всесвітньої організації.

 Напередодні планувалося, що експерти знову відвідають територію, підконтрольну бойовикам збройної опозиції, Східну Гуту, але вже після виїзду плани змінилися з міркувань безпеки, оскільки в районі міжнародного аеропорту Дамаска серйозно ускладнилася обстановка. У підсумку експерти побували в державному госпіталі, де оглянули військових, постраждалих в результаті хімічних атак з боку збройної опозиції.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Експерти ООН не коментують хід розслідування і вимагають від сирійської влади не заборонити допуск журналістів до місць проведення робіт спецкомісії. Огляд і інші необхідні операції в госпіталі експерти проводили за зачиненими дверима, судячи по набору обладнання, були взяті аналізи і проби, а також зафіксовано стан пацієнтів госпіталю.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Експерти ООН завершили свою роботу в Сирії (відео):

По материалам: vesti.ru. Видео: rutv.ru

Читайте також: