fbpx
Новини світу

Британський уряд зажадав від видання The New York Times знищити документи Едварда Сноудена

 Британська влада вимагає від американської газети The New York Times знищити копії секретних документів, які були передані журналістам колишнім агентом ЦРУ Едвардом Сноуденом. Як повідомляють у п’ятницю, 30 серпня цього року, ЗМІ, посилаючись на джерела, які знайомі з ситуацією, йдеться про документи, що розповідають про діяльність розвідки США і співпрацює з нею Центру урядового зв’язку Великобританії – спецслужби, яка займається захистом інформації уряду і військових та радіоелектронною розвідкою.

 Відповідний запит направили керівництву видання The New York Times від якогось високопоставленого дипломата з посольства Великобританії у Вашингтоні. За інформацією джерел ЗМІ, відповіді на даний запит не було.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше уряд Великобританії зажадав знищення документів, які були передані Едвардом Сноуденом, від британського видання The Guardian. У відповідь на це британська газета прийняла рішення передати зазначені документи американському виданню The New York Times, порахувавши, що це видання більше захищене від тиску з боку державних органів завдяки першій поправці до конституції Сполучених Штатів Америки, яка гарантує свободу слова.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Нагадаємо, в середині серпня нинішнього року співробітники Центру урядового зв’язку прийшли в редакцію видання The Guardian і знищили комп’ютери, на яких зберігалася інформація передана Едвардом Сноуденом, включаючи комп’ютер головного редактора видання. Тим не менше, головний редактор газети зазначив, що робота над цими документами буде продовжуватися, тільки з-за кордону.

 Відомо, що один із співробітників британського видання, який писав статті за документами Едварда Сноудена, Гленн Гринвальд, працює над ними, перебуваючи на території Бразилії.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: