Україна залишається в ТОП-5 світових експортерів зброї завдяки «Укроборонпрому» – міністр

Підприємства держконцерну «Укроборонпром» мають достатній технічний і науковий потенціал, щоб утримати високі позиції України в рейтингу світових лідерів постачальників зброї. Про це заявив міністр оборони України Павло Лебедєв.

За словами Павла Лебедєва, українська оборонна промисловість на сьогоднішній день зберегла величезний науковий потенціал.

«Наші ракети потрапляють в цілі, а не падають на старті, наші танки "Оплот" зараз є одними з кращих в світі, і можливості для модернізації або ремонту зразків техніки та озброєння ми маємо значні», – розповів міністр.

Крім того, зазначає Павло Лебедєв, зараз більше 160-ти підприємств державного концерну «Укроборонпром» володіють достатнім числом кваліфікованих фахівців і ресурсів, щоб утримувати позиції України в ТОП-5 лідерів країн-світових експортерів зброї.

Міністр оборони зазначив, що в даний момент продовжується вдосконалення української військової техніки і озброєння в цілому.

Related Post

«Помітного прогресу вдалося досягти на шляху створення і модернізації зразків стрілецької зброї, а також нових систем для поглинання полум’я і звуку при пострілі, нових засобів індивідуального захисту для військовослужбовців», – повідомив міністр.

Зокрема, в Україні вже є сучасні системи звукової локалізації пострілу з метою виявлення ворожих артилерійських установок і снайперів. З’явилися нові системи поразки броньованих цілей, новий артилерійський снаряд "Квітник", а також сучасні тепловізорні приціли.

«Не заздрю ​​тому, хто вирішить спробувати на собі можливості такого "ослабленого" ​​ВПК», – додав міністр.

Нагадаємо, що обсяг виробленої та реалізованої продукції підприємствами, які входять до складу ДК «Укроборонпром», у 1-му півріччі 2013 виріс на 31,1%.

За матеріалами: ukurier.gov.ua

Leave a Comment