fbpx
Новини світу

МЗС Польщі: Росія відповідальна за хімічні арсенали в Сирії

 За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, саме Росія винна в тому, що у Сирії є хімічні арсенали. Голова  польського МЗС пояснив свої слова, нагадавши, що запаси хімзброї в Сирії були створені ще за допомогою СРСР. «Я вважаю, що Росії варто було б сказати, що вона забезпечить контроль за сирійським арсеналом хімічної зброї, це могло б вплинути на подальший розвиток ситуації», – заявив Сікорський.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Польща ні за яких умов не збирається брати участь у військовій операції, пропонованої США і деякими іншими західними країнами. Голова польського уряду Дональд Туск підтвердив цю інформацію, заявивши, що «збройний напад не зупинить ті злочини, які відбуваються в Сирії». Також проти участі у військовій операції висловилися Німеччина та Італія. Таке ж рішення виніс і британський парламент, що відмовився підтримати в цьому питанні прем’єр – міністра Девіда Кемерона, який наполягає на нанесенні військових ударів по Сирії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Однозначно підтвердила бажання взяти участь у військовій операції тільки Франція. Президент Франсуа Олланд твердо впевнений, що застосування в Сирії хімічної зброї «не повинно залишатися безкарним».

Франція виступає за військове втручання в сирійський конфлікт (відео):

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: