fbpx
Новини світу

Восени на військову службу в Україні призвуть 5 тис. солдатів-строковиків – Лебедєв

Міністр оборони України Павло Лебедєв сьогодні, 30 серпня, вкотре нагадав, що цієї осені відбудеться останній призов на строкову військову службу. При цьому він також зазначив, що восени призвуть лише 5 тисяч солдатів-строковиків, в той час як раніше прогнозувалося від 7 до 10 тисяч.

  «У першому кварталі поточного року ми планували, що буде призвано від 7,5 до 10 тис. осіб, але сьогодні динаміка така, що ми зменшуємо кількість строковиків», – підкреслив Павло Лебедєв.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

  Також він розповів, що паралельно ведеться набір контрактників в армію і на сьогоднішній день українська армія укомплектована ними на 58%. За його словами, цього року планується набрати 7 тисяч контрактників, наступного – 4,8 тисяч, а з 2015 по 2017 – по 4-5 тисяч.

  Наостанок він додав, що після завершення реформи загальна чисельність української армії буде становити порядку 122 тисяч військовослужбовців.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

   За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: