fbpx
Політика

ЄС не буде вносити до порядку саміту G20 питання торговельної війни Росії та України

Євросоюз не буде вносити до порядку денного саміту «великої двадцятки» (G20) питання проблематики торговельних відносин між Україною та Росією. Зазначимо, що саміт «великої двадцятки» (G20) з 5 по 6 вересня 2013 прийме Санкт -Петербург. Про це в Брюсселі повідомило інформоване джерело в Європейській комісії.

«Відповідь на це запитання проста – ні», – заявив він.

При цьому джерело додало, що нинішні проблеми у торговельних відносинах між офіційними Києвом і Москвою – це «двостороннє питання, до того ж Україна не є членом G20».

Раніше повідомлялося, що в Брюсселі під час зустрічі з лідерами української опозиції комісар Євросоюзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле дав обіцянку, що зробить «усе можливе, щоб включити це питання торговельної війни Києва та Москви до порядку денного саміту».

Додамо, що аналогічне прохання до Єврокомісії було озвучена під час позачергового засідання комітету з питань закордонних справ Європарламенту. Прохання озвучив глава комітету Елмар Брок.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Елмар Брок висловив думку про те, що недавні заяви Росії на адресу України та загрози Кремля «використання цін на природний газ та іншого, щоб Київ не підписав Угоду про асоціацію, суперечить будь-яким міжнародним правилам».

У цьому зв’язку чиновник запевнив, що якщо українська влада зроблить все можливе для підписання Угоди, то Європейський парламент «дуже швидко» ратифікує документ.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Ми сподіваємося, що наступні два з половиною місяці будуть використані українською владою саме для цього», – підкреслив Брок.

Варто відзначити, що практично всі члени комітету Єврокомісії з закордонних справ, які брали участь в обговоренні, стали на бік України в торговому протистоянні з Росією.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: