fbpx
Без категорії

ЧС з художньої гімнастики в Києві – один з найскандальніших чемпіонатів

 Чемпіонат світу з художньої гімнастики, який вперше проходить в Україні за перші два змагальні дні привернув до себе увагу не тільки неоднозначними результатами, але і цілим рядом скандалів.

Перший конфуз трапився під час нагородження переможниці світової першості – української гімнастки Ганни Різатдінової, коли організатори замість гімну України включили російський гімн. Наступного дня 15-річній росіянці Яні Кудрявцевій за півгодини кваліфікації довелося тричі виходити на килим, так як посередині виступу зі стрічкою обривалася музика. Повторивши програму ще раз, спортсменка, ледве встигнувши віддихатися, була змушена знову вийти на килим, щоб показати вправу з булавами. Варто відзначити, що юна спортсменка гідно впоралася із завданням і виграла обидва види у вечірній програмі.

Цього року чемпіонат світу з художньої гімнастики проходить за новими правилами. Міжнародна федерація гімнастики стверджує, що нові правила дозволяють цьому виду спорту вдосконалюватися, розвиватися і розширювати свою географію. Але чи так це насправді?

У результаті недавнього корупційного скандалу від роботи було усунено 50 суддів, у тому числі і 10 представників Росії. При цьому вина фахівців до цих пір не доведена, розслідування триває. Нова суддівська колегія сформована досить нерівнозначно. Наприклад , з 12 суддів першої категорії лише один представляє Росію, в той час як такі країни, як Німеччина, Греція і Україна представлені двома суддями. Серед членів суддівської колегії другої і третьої категорій також лише по одному представнику Росії, а в четвертій категорії суддівського корпусу Росія зовсім не представлена.

Крім того, жодна з чотирьох індивідуальних вправ на поточному чемпіонаті світу не судилася російськими фахівцями, що є свого роду нонсенсом. Залишається дивуватися, як при такому представництві вітчизняних суддів росіянкам вдається завойовувати золоті медалі. «Країна, яка є лідером у цьому виді спорту, не представлена ​​арбітрами на головному турнірі року. Але тепер нехай ніхто не думає, що всі наші перемоги дістаються через прихильність російських суддів. І Кудрявцева, і Мамун на дві голови вищі за своїх суперниць. Цим дівчаткам для перемог не потрібна якась "спеціальна" підтримка», – заявила Наталія Кукушкіна, особистий тренер Маргарити Мамун.

 

ЧС з художньої гімнастики в Києві – один з найскандальніших чемпіонатів (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС, 1tv.ru

Читайте також: