fbpx
Здоров'я

Українські першокласники мають бути прищепленими від 6 інфекцій – Мінохоронздоров

У 6 років кожна дитина повинна пройти ревакцинацію і прищеплюватися від шести небезпечних інфекційних хвороб. Про це стало відомо з національного календаря профілактичних щеплень, який був затверджений в наказі міністерства охорони здоров’я України № 595.

У 6 років щеплення проводиться від правця, дифтерії, поліомієліту, краснухи, кору і паротиту.

Додамо, що відповідно до наказу міністерства охорони здоров’я України № 204, в 1 клас загальноосвітнього учбового закладу зараховуються діти з 6 років.

В той же час, як відмічають експерти, та дитина, яка не отримувала обов’язкових щеплень, не може відвідувати учбові заклади в Україні.

"На сьогодні, відповідно до тих законів, які були прийняті в Україні, невакцинована дитина не має права відвідувати дитячий колектив", – завірив головний імунолог КМДА Федір Лапий.

Тобто, пояснив експерт, батькам має право відмовити при прийомі дитини не лише в дошкільний учбовий заклад, але і в школу.

Представники Мінохоронздоров’я цю інформацію підтверджують: згідно з чинним українським законодавством, неприщепленими дітьми, чиї батьки із-за яких-небудь упереджень відмовляються проводити вакцинацію, можуть заборонити відвідувати школу.

Зокрема, згідно із статтею 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", дитині без щеплень дійсно можуть відмовити у прийнятті в учбовий заклад, або дитячий сад. В якості заміни дитині можуть запропонувати індивідуальну програму навчання або індивідуальний графік щеплення. Про це розповіла Олена Терещенко, глава управління материнства, дитинства і санаторного забезпечення міністерства охорони здоров’я України.

Раніше повідомлялося, що відповідно до Національного календаря щеплень, українські діти проходять вакцинацію від 10-ти інфекційних захворювань: туберкульозу, гепатиту В, коклюшу, правця, дифтерії, краснухи, епідемічного паротиту, гемофільної інфекції, кору і поліомієліту.

По матеріалах: УНН

Читайте також: