fbpx
Право

Реєстрація прав на нерухоме майно буде набагато легшою – Дмитро Ворона

  Відтепер процедура реєстрації прав на нерухоме майно забере у громадян менше часу, нервів і грошей. Для зручності та прискорення процедури Держреєстр приверне відділення "Укрпошти" та приватних нотаріусів, а в найближчому майбутньому планує створити електронні черги. Про це у програмі "Соціальний статус – Ваші права і пільги" на телеканалі Tonis повідомив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

 За його інформацією, з 1 листопада цього року з питань реєстрації прав на нерухомість можна буде звертатися не тільки до державних реєстраторів, а й у будь-яке відділення "Укрпошти" на території країни. "В цілому, відвідавши відділення "Укрпошти", можна буде вирішити приблизно 80% питань", – пообіцяв глава Укрреєстр.

 Він також повідомив, що з 1 січня 2014 року надавати послуги з реєстрації прав на нерухоме майно зможуть також приватні нотаріуси за узгодженими з державою цінами. "До нового року ми плануємо наростити наші потужності, збільшити швидкість обслуговування і розширити мережу в 10 разів: з 2 тис. приміщень Держреєстру до 22 тис. місць, включаючи 14 тис. відділень"Укрпошти" і 6 тис нотаріусів", – сказав Д. ворона.

 Крім того, Держреєстр планує повністю позбавитися від живих черг у своїх відділеннях і зробити черги електронними. "Вже починаються тендери з придбання необхідного обладнання. Найближчим часом ця система працюватиме, тобто людина зможе отримати свій квиток з номером у черзі, не виходячи з-за комп’ютера, і піти до оператора на призначений час. Живої черги вже не буде", – запевнив глава Держреєстру.

 Поки ж, за його словами, з великими чергами у відділеннях справляються своїми силами. "Ми розвели черги, і тепер люди, які хочуть отримати консультацію, не товпляться до державних реєстраторів. Крім того, людина з будь-якого регіону може отримати консультацію по телефону або по скайпу", – повідомив Д.Ворона. Всю контактну інформацію можна знайти на офіційному сайті Держреєстру.

 Він також зазначив, що відмовити у реєстрації прав на нерухомість громадянину можуть лише з причин, чітко прописаних в законодавстві. "Більше того, нещодавно було видано наказ міністра юстиції, який зобов’язує всіх державних реєстраторів вказувати вичерпні підстави відмови, чітко прописувати, що потрібно зробити, щоб всі папери були зареєстровані", – сказав Д.Ворона.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: