fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Петро Мельник може бути притягнутий до відповідальності, навіть якщо він знаходиться в країні, з якою немає угоди про видачу – джерело

  Можливе перебування колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника в країні, з якою Україна не має договору про екстрадицію, не означає категоричну неможливість його видачі та проведення будь-яких слідчих дій, повідомло у п’ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

 У п’ятницю видання "Комерсант Україна" з посиланням на джерело в Головному слідчому управлінні МВС України повідомило, що передача українським правоохоронним органам П.Мельника "у разі його упіймання знаходиться під питанням".

 "З країною, в якій, за даними міліції, ховається пан Мельник, відсутній договір про екстрадицію осіб, які перебувають у розшуку", – пише газета. Цитуючи джерело, видання зазначає: "Немає впевненості, що навіть якщо його затримають, він буде екстрадований до України. Може вийти черговий Лазаренко".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Тим часом, співрозмовник агентства пояснив, що навіть якщо П.Мельник і знаходиться в країні, з якою в України немає угоди про видачу, то це ще не означає категоричну неможливість екстрадиції як такої або ж проведення слідчих дій на території тієї країни українськими правоохоронцями або представниками відповідних структур держави, в якому знаходиться П.Мельник.

 "Міжнародно-правове доручення може бути спрямоване і без наявності угоди про екстрадицію. Ми можемо передати матеріали своїх колег за кордоном для розслідування, або наша група може виїхати в країну, де знаходиться ця людина, і проводити певні заходи в рамках розслідування. Також не можна категорично заявляти, що відсутність угоди про видачу фактично означає неможливість видачі розшукуваного"​​, – розповіло джерело.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Співрозмовник агентства підсумував: "Ми діємо в рамках міжнародно-правових домовленостей, але єдиного, загального правила немає, в кожному випадку все індивідуально, тобто, і в даному випадку руки у нас не пов’язані".

 Як повідомлялося, П.Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їх родичів у вуз.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

Читайте також: