fbpx
Освіта

Міністерство освіти Росії не сумнівається в ефективності нового закону про освіту

У міністерстві освіти і науки Росії вважають, що робота в умовах нового закону «Про освіту в РФ», який набирає чинності з першого вересня цього року, буде на благо вчителям, школярам і всьому суспільству. Таку думку висловила перший заступник міністра освіти і науки РФ Наталія Третяк.

За її словами, міністерство повністю готове до переходу на новий рівень системи освіти. Також заступник міністра розповіла, яких новацій слід очікувати росіянам з набранням чинності закону «Про освіту в РФ». Так, документ передбачає зміни в частині фінансування навчальних закладів: тепер освітня установа фінансуватиметься виходячи не з його статусу, а з якості та кількості послуг, що надаються.

 Вносяться зміни і в систему дошкільної освіти. Відтепер гарантії дошкільної освіти будуть забезпечуватися суб’єктом РФ, а не муніципальною владою, як було раніше.

«У законі говориться багато і про дітей з обмеженими можливостями. Тепер система освіти більше відповідає їх потребам. Діти-інваліди зможуть навчатися на рівних з усіма, інклюзивно, однак залишаться і спеціальні установи для них», – розповіла Наталія Третяк.

Також у новому законі враховані інтереси вчителів: їх зарплата тепер повинна бути не нижчою за середню у регіоні, сільським педагогам обіцяють зберегти пільги з оплати ЖКГ.

Нагадаємо, закон «Про освіту в РФ» набирає чинності з нового навчального року. Він замінює раніше діючі в державі закон «Про освіту» (1992 рік) і закон «Про вищу і післявузівську професійну освіту» (1996 рік).

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: