fbpx
Суспільство

Кадиров вважає, що голосування за символ Росії проходило нечесно

У другому етапі конкурсу символів країни «Росія 10» переміг Коломенський кремль. За підсумками голосування, що завершилося сьогодні опівдні, він набрав 38600000 голосів.

На другому місці з 38,2 млн голосів розташувалася грозненська мечеть «Серце Чечні». Скульптурний парк «Легенда» в Пензенській області заручився підтримкою 1670000 росіян і знаходиться на третьому місці.

Третій етап конкурсу символів країни «Росія 10» пройде з 1 по 29 вересня. За право представляти РФ поборються 30 пам’яток, з яких будуть обрані 10 найбільш популярних символів.

Читайте також:  24 лютого 2024 року молодшому сержанту Коваленку Антону присвоєно звання Герой України (посмертно)

Глава Чечні Рамзан Кадиров за кілька годин до закінчення другого туру голосування звернувся зі скаргою до Слідчого комітету і Генеральної прокуратури РФ на хід голосування. Кадиров заявив, що стільникові оператори «Мегафон» і «Білайн» проігнорували «сотні тисяч» голосів і тим самим не допустили перемоги грозненської мечеті. За його словами, гроші за віддані голоси були зняті, а у відповідь прийшли повідомлення про перевантаження серверів. «Ми їм заявили, що це ніщо інше, як відверте шахрайство», – написав глава Чечні в Instagram.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

Як голосують в Чечні за символ «Росія 10» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: