fbpx
Право

Генпрокуратура завершила перевірку РАН

Генеральна прокуратура, яка проводила минулого місяця перевірку в Російській академії наук, не виявила жодних серйозних порушень, повідомив один з представників керівництва РАН. «Там немає нічого серйозного», – прокоментував висновки Генпрокуратури співрозмовник журналістів. Від самої Генпрокуратури жодних коментарів щодо проведеної перевірки не надходило, у відомстві лише заявили, що всі матеріали передані керівництву РАН.

Ініціювала перевірку сама адміністрація академії. Президент Росії Володимир Путін підтримав цю ініціативу, погодившись з твердженням академіків про те, що без масштабної перевірки не можна провести реформу РАН. Глава країни зазначив, що під час перевірки потрібно уникнути «компанійщини» і «різких рухів».

Паралельно з Генпрокуратурою РФ перевірку в РАН проводила і Рахункова палата. Свої висновки РП готова надати лише в наступному місяці.

Нагадаємо, законопроект про реформу РАН був внесений на розгляд Держдуми в червні і прийнятий в першому і другому читаннях. В ученому співтоваристві цей законопроект викликав безліч негативних відгуків.

Реформа РАН (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: