fbpx
Економіка

Гальмування розвитку української економіки відбувається через недостатню компетентність влади – Янукович

  Недостатня компетентність влади є однією з причин гальмування розвитку національної економіки, заявляє президент України Віктор Янукович.

 "Безумовно, дуже багато є прорахунків, в тому числі за рахунок компетентності керівників цілих напрямків, галузей, у тому числі місцевих керівників і, безумовно, керівників різних міністерств і відомств. Бракує компетентності, не хочуть вчитися. Є застій, і це дуже погано", – сказав В.Янукович в інтерв’ю провідним українським телеканалам, яке транслювалося в п’ятницю.

 У той же час він не зміг однозначно відповісти на запитання, чи задоволений роботою уряду над програмою активізації розвитку економіки України. "Якби я вам сказав, що я абсолютно задоволений, я був би несправедливий. Сказати, що я повністю не задоволений, теж було б несправедливо", – зауважив глава держави.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Він, зокрема, нагадав, що незважаючи на економічну кризу в Україні, продовжує потроху збільшуватися ВВП. "І найголовніше, у нас збільшуються зарплати і пенсії", – додав він, нагадавши, що за три роки зростання пенсій склало 42,4%, зарплати збільшилися на 59%.

 В.Янукович також підкреслив жорсткість підходу до відбору кадрів до органів влади. Він, зокрема, нагадав, що після останніх парламентських виборів на третину змінився склад уряду.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 "Підхід дуже жорсткий… Безумовно, всі недоліки, які сьогодні є в тому чи іншому напрямку, там, де страждають від чогось люди, там, де не вистачає у чиновників уваги до людей, – це вина влади. І я з себе не знімаю цю відповідальність", – зазначив президент.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: