fbpx
Без категорії

Чемпіонат світу з художньої гімнастики. Українську спортсменку нагороджували під російський гімн

На чемпіонаті світу з художньої гімнастики , що проходить в ці дні в Києві, не обійшлося без конфузу. Українські організатори під час церемонії вручення нагород на честь перемоги українки Ганни Різатдіновій включили замість національного гімну російський.

Ганна Різатдінова, що виграла у вправах з обручем, почувши російський гімн не розгубилася і навіть стала підспівувати. Через кілька секунд звукооператори зупинили запис, виникла незручна тиша, а потім зазвучав гімн України. Після закінчення церемонії нагородження Різатдінова заявила, що вона дуже обурена і ображена. «Люди не звикли до перемог України – можу пояснити цю ситуацію тільки так. Все золото з ​​собою зазвичай відвозять росіянки, і їхній прапор піднімається куди частіше», – сказала українська гімнастка .

Ганна Різатдінова у змаганнях з обручем набрала 18,266 бала і завоювала золоту медаль. Срібну та бронзові нагороди отримали російські гімнастки Яна Кудрявцева і Маргарита Мамун, поступившись українці 0,016 і 0,033 бала відповідно.

Також напередодні розігрувалися медалі у вправах з м’ячем. Переможницею стала Мамун, на другому місці опинилася Кудрявцева, а бронзова медаль дісталася Мелітині Станюті ( Білорусь).

 Українську спортсменку нагороджували під російський гімн (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: