fbpx
Новини світу

Сирія готує пілотів-камікадзе для відбиття атаки – ЗМІ

Сирійська армія, підконтрольна Башару Асаду, може підняти в небо 8 тисяч пілотів-камікадзе в тому випадку, якщо війська Заходу спробують напасти на країну. Про це повідомляють іноземні ЗМІ з посиланням на представника сирійських військ ППО.

За словами джерела, на цьому тижні 13 сирійських льотчиків поклялися сформувати підрозділ «смертників», метою якого буде знищення американських літаків. Крім того, понад 8 тисяч солдатів сирійської урядової армії вже зголосилися зупинити західних агресорів таким способом, стверджує джерело .

«Я і сам готовий врізатися в американський авіаносець, щоб перешкодити йому напасти на Сирію та її народ», – заявив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Сирійський офіцер стверджує, що армійське командування вже вжило всі можливі заходи, щоб уникнути знищення при повітряних ударах: зенітно-ракетних комплексів Сирії були приведені в стан підвищеної бойової готовності, а військові з’єднання і частини – передислоковані.

За інформацією закордонних ЗМІ, на Близькому Сході з’явилося угруповання, яка здатна завдати по Сирії дуже потужний ракетно-бомбовий удар. Зараз у Середземномор’ї знаходиться угруповання ВМС США з 4-х есмінців, озброєних ракетами «Томагавк». Там же знаходиться Bulwark – флагманський корабель ВМС Британії, а також британський підводний човен з крилатими ракетами «Томагавк».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Ракетні або повітряні удари «західної коаліції» на чолі з США у сирійській державі видаються неминучими після того, як американська сторона і її союзники на Близькому Сході і в Європі звинуватили армію Башара Асада в хімічній атаці. Нагадаємо, що хімічна атака була проведено 21 серпня і призвела до загибелі сотень мирних громадян.

Раніше писали, що США ще не прийняли рішення щодо Сирії, однак почали стягувати флот в район сирійської держави.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: